Murielle en Olivier...met de hulp van de Louise !

Olivier, een uitstekende klusjesman en ik, Murielle, gepassioneerd door menselijke relaties en vreemde talen, samen hebben we alle ingrediënten voor dit mooie project van toeristisch onthaal!

la famille greme vous accueil au gites de france

Een familie verhaal

Zoals u ziet, is "La Mûre et l'Olivier" vooral een familieverhaal. Kort voor de geboorte van onze dochter Louise in 2006, kochten we het huis zonder er veel aan te veranderen, ondanks Olivier's uitzonderlijke doe-het-zelf vaardigheden. 

 

Een paar jaar later besloten we ons gelijkvloerse huis ingrijpend te renoveren. Tijdens deze periode van renovatie, hadden we een plek nodig om te verblijven en Olivier ontwierp en bouwde een gîte op de eerste verdieping van het huis vanaf het begin. We hebben er 7 maanden heel gelukkig gewoond.

 

 

 

« Elk bezoek is een uniek moment ! »

 

 

Toen de renovatie eenmaal was voltooid, leek het niet meer dan normaal om deze plek voor vakantieverhuur aan te bieden aan toeristen en gezinnen die op zoek zijn naar rust en stilte. Wij hebben gekozen voor de Gîtes de France, een gerenommeerd kwaliteitslabel. Sinds 2014, is "La Mûre et l'Olivier" gerefereerd aan de Gîtes de France en geclassificeerd 3 oren.  

 

 Vandaag ben ik het, Murielle met mijn talenkennis, die de gasten ontvangt en de gite beheert. Met de medeplichtigheid van Louise, onze jongste dochter, verwelkomen wij de meest uiteenlopende groepen, van arbeiders tot gezinnen uit de stad, maar ook gepensioneerden die een leuke tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen of stellen die op zoek zijn naar een pauze. Elk bezoek is een uniek moment. Wij zien onze gasten graag "opgepept" naar huis terugkeren.

Kleine verhalen en anekdotes

Onze eerste verhuurders

Het allereerste gezin dat onze gîte huurde was een echtpaar met 2 kinderen uit het naburige dorp Signy-le-Petit! Nadat ze hun huis hadden verkocht om een gloednieuw huis te bouwen in Brognon, hadden ze geen onderdak. Dus verbleven ze een jaar in onze gîte. Een mooie vriendschap was geboren tussen onze families.

« De week van stilte »

Een paar jonge Parijzenaars kwamen een week in de gîte doorbrengen tijdens de kerstvakantie. Ze wilden een pauze nemen van hun stressvolle stadsleven. Ze deden de "week van stilte". Om met hen te communiceren, moesten we papiertjes op de deur plakken. Ze keerden verrukt terug... en uitgerust!

Luister naar de stilte!

Een heer die in de stad woont, huurde onze gite. s Nachts bleef hij op het terras om naar de stilte te luisteren... Hij was het geluid vergeten, meldde hij.